Kaamerate liigid

Kuppelkaamerad

Kuppelkaamerad on üldjuhul vandaalikindlad ja neid kasutatakse siseruumides või kergesti kättesaadavates paigalduskohtades. Kuppelkaameratel on sageli laiem vaatenurk kui torukaameratel, kuid funktsionaalsuselt on nad samasugused. Kuppelkaamerad on oluliselt vähem silmapaistvad ja ei riku sisekujundust. Kuppelkaamerate miinuseks on see, et õues läheb katteklaas mustaks ja muudab pildi uduseks. Selle vältimiseks tuleks kaamera paigaldada sptesiaalsele jalale ning lihtsalt puhastada kaamera objektiiviklaasi.

 

Torukaamerad

Torukaamerad tavaliselt ei ole vandaalikindlad, va. spetsiaalsed tooteseeriad, mis vastavad IK10 standartile.  Üldjuhul kasutatakse torukaameraid õues seina peal ja võrreldes kuppelkaameratega on neil tugevvam öine infrapuna valgustus ning objektiiv, mis annab parema pildikvaliteedi. Kaamerad on suhteliselt silmapaistvad.

Pöördkaamera ehk PTZ

Pöördkaamera ehk PTZ (patrol, tilt, zoom) või PT(patrol, tilt) kaamera. Pöördkaamerad võimaldavad kaamera juhtimist ja zoomimist juhtpuldist, telefonist, salvestist ja otse arvutist. Pöördkaamera paigaldamine eeldab üldjuhul turvamehe olemasolu, kes seda juhib, kui turvameest ei ole siis on efektiivsem paigaldada mitu statsionaarset kaamerat.

Turbo HD kaamerad

TURBO HD ehk HD versioon analoogkaameratest, mis on mõeldud vanade analoogsüsteemide asendamiseks. TURBO HD kaamerad eraldavad võrdväärset pilti IP kaameratele, kuid saadavad signaali üle analoog kaabli. TURBO HD ühendused on täpselt samasugused olemuselt ja põhimõttelt nagu analoogsüsteemidel. Võrreldes IP arvutivõrgu süsteemiga on lõpptarbijale kui ka paigaldaja jaoks ebamugavad.

Andmete Hoiustamine

NVR ehk salvesti

Kõige optimaalsem ja töökindlam variant on kasutada Linux´i põhist salvestus seadet. Salvestid on olemuselt ja funktsionaalsuselt sama nagu Windowsi põhised salvestus serverid. Salvestite suureks eeliseks on hind, töökindlus ja väike voolutarve. Paljudel salvestitel on sisseehitatud POE (toide üle võrgukaabli) switch mis võimaldab vähendab nõutavaid seadmeid süsteemis, paneb kaamerad eraldi võrku ja sõltuvalt süsteemist hoiab kokku kuni 20% hinnast.Salvestid võimaldavad ka kasutada erinevaid analüütikaid nig kasutavad oluliselt vähem voolu kui server. Salvestis olevate kanalite arv ulatub kuni 256 kaamerat ühe salvesti kohta.

Mälukaart kaamerasse

Sellist sorti lahendust kasutatakse üldjuhul ühe või kahe kaamera süsteemis. Kui keegi peaks kaamera ära varastama, siis on ka kõik andmed kadunud.Kui kasutada 128gb mälukaarti, siis olenevalt kvaliteedist suudab kaamera sinna salvestada kaks kuni seitse päeva. Salvestuste jälgimine toimib samamoodi nagu salvestis, mälukaarti eraldi eemaldama ei pea.

RAID Salvestid

Tõde RAID salvestite kohta on see, et kaks eraldi salvestit panna on kliendile oluliselt kasulikum ja odavam. Kui süsteemis on rohkem kui 32 kaamerat, siis on hinna suhtes odavam panna üks salvesti RAID võimalusega.Kui valida RAID salvesti asemel kaks salvestit, siis  on teil kaks eraldi toiteplokki ja emaplaati, aga RAID salvesti puhul seda ei ole. Ideaalis võiks dubleeritud salvesti paigaldada teisest salvestist eemale, et täielikult ennetada vargusi, kahjustusi ja andmete kaotamise riske.

Server

Serveripõhiseid lahendusi kasutatakse üldjuhul siis kui on väga suur arv kaameraid või nõutakse spetsiifilisi analüütikaid. Kui teil ei ole vaja spetsiifilist analüütikat, siis serveri paigaldamine üldiselt ei ole ratsionaalne otsus. Kuna nad on salvestiga funktsionaalsuselt samad, siis serveri puhul te maksate lihtsalt üle ebavajaliku riistvara ja windowsi eest.

Küsige pakkumist Hikvisioni seadmete paigalduseks!

Video